2017. február 26., vasárnap

Cassandra Clare: Éjfél ​kisasszony (Gonosz fortélyok 1. rész)


Fülszöveg:

„Igen, ​árnyvadász vagyok. Éles kard, még élesebb nyelv.” 
Főszerepben az árnyvadászok! 

Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa szeretteit és az őt ért veszteségeket. 
Oldalán a parabataiával, Julian Blackthornnal, egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza… 
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Julian bátyja, Mark – akit a tündérek öt évvel ezelőtt elraboltak – egy alku részeként váratlanul hazatérhet. A tündérek mindenre hajlandók, hogy kiderítsék, ki gyilkolja a fajtájukat… és ehhez szükségük van az árnyvadászok segítségére. Ám a tündérek földjén másként telik az idő, így Mark alig öregedett, és nem ismeri meg a családját. Vajon valóban sikerülhet visszatérnie közéjük? Tényleg elengedik a tündérek? 

Cassandra Clare új sorozatának szívfacsaró első része telis-tele van csillogással, bűbájjal és persze árnyvadászokkal…


Idézet:

– Miért húztad ki a nyilat? – faggatta, és lehúzta a saját pulóverét. Egy spagettipántos trikót viselt alatta. Megtörölgette Julian mellkasát és oldalát a pulcsival, felitatta a vért, amennyire csak tudta.
Julian egyre jobban zihált.
– Mert amikor valaki… beléd lő egy nyílvesszőt… – hörögte –, nem az a legelső reakciód, hogy… „Köszi szépen a nyilat, azt hiszem, megtartom.”
– Jó tudni, hogy a humorérzéked sértetlen.
268. oldal

Magnus Bane - Boszorkánymester a regényben

Értékelés:
BeetheBlessed írta:

Az Angyalra! Ez magyarul is olyan jó volt, mint angolul. Fantasztikus a fordítás, de Clare még fantasztikusabb. 
Szerintem ebben a könyvben sokkal kevesebb pörgős esemény van, mint a többiben, ugyanakkor sokkal több gyönyörű leírás és ettől úgy érzem, ez a legjobb árnyvadászos könyv. Csupán azt sajnálom, hogy Emma és Julian karaktere annyira hasonló. Mind ketten összetörtek, de kívül erősnek látszanak. Kicsit túl sok hangsúly van ezen. 
Voltak pillanatok, amikor Emmát egészen nem kedveltem, ugyanakkor imádom is őt. Talán még azt is megkockáztatom, hogy a Clare szereplők közül, ő áll hozzám a legközelebb és leginkább vele tudok azonosulni. (Talán ez volt az oka, hogy sűrűn nem kedveltem.) 
Julian története a világ egyik legszomorúbb története, ugyanakkor a legboldogabb is. 
Tehát az egész könyv tele van ellentmondássokkal, az egyetlen, amiben biztos vagyok, hogy imádom. Másodjára is. 
Semmiféleképp nem ajánlanám első árnyvadászos történetnek, mert csak akkor lehet igazán átérezni, ha már régóta a világuk részei vagyunk. 
Tessát szörnyen fájdalmas volt Will nélkül látni. 
Az egész csak akkor lett volna még szebb, ha Willt, Jacet és Juliant egy szobában, egymás mellett láthattam volna.

Vásárláshttp://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-lady-midnight-ejfel-kisasszony-gonosz-fortelyok-1-7387?ap_id=moly

Letöltés: Cassandra Clare: Éjfél kisasszony - Lady Midnight (Gonosz fortélyok 1.rész)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése